Ice Age 3! - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu Ice Age 3! - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu

Ice Age 3!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

31 Januari 2007 | Oostenrijk, Serfaus

Eindelijk..na lang wachten is hier dan toch weer de wekelijkse colum vanuit Sefaus. Helaas wel te laat, maar ik ben nou eenmaal niet zo
goed in het halen van deadlines..en we hebben geen internetkastje meer in onze kamer! Genoeg verontschuldigingen..heb alweer een hoop
meegemaakt..even graven hoor..Afgelopen week had ik groepje 9..die kunnen net remmen, dus die leer je bochtjes maken. Leuk dacht ik..
dat was het ook zeker, alleen had ik in de Schneealm soms nog betere kiddies! Ik had vooral Nederlandse kids..ondanks dat het geen
vakantie is in Nederland (op die leeftijd en dan al spijbelen) ook had ik nog wat duitsers en uhm..nee dat was het ;) Dus hoefde me maar
in 2 talen verstaanbaar te maken. Geen rare taferelen gehad..1e dag nog wat onwennig natuurlijk, daarna wisten ook deze kids hoe het
in z'n werk ging bij mij in de les. Het weer..dat zat niet heel erg mee..KOUD dat het was! -20!!! En sneeuwen..dat was natuurlijk wel
super..niet voor deze vakantiegangers, maar wel voor ons..het was echt weer nodig. Deze sneeuw betekende wel dat we met Schulerfahren op
Woensdagochtend tiefschnee moesten fahren..niet bepaald mijn sterkste punt..eerder gezegd ben ik hier gewoon verschrikkelijk slecht in!
Nu speelt m'n angst daar ook een grote rol in..die sneeuw tot je kniën en dat je niet kan draaien of iets..pff..moet het gewoon nog heel
vaak proberen ;) In mijn groepje had ik ook een heel jong meisje..Kim (3 jaar)..jaja, een echte Kim! Ik was al haar 3e lerares, ze huilde
namelijk het eerste halve uur..ik heb haar gewoon laten huilen..al die ouders hoor je dan van 'ahw, ik zou niet in de schoenen van die lerares
willen staan'..geen problemen mee..want na dat halve uur was ze toch gezellig..daarna heeft ze ook niet meer gehuild! Ze kon me toch skien..
en met lunch altijd knuffelen..jammer van de kou, anders was het echt een topweek! We hebben heel vaak in het Murmli-nest gezeten..das een
warm huisje op de piste..met tv en waar ze kunnen kleuren..kun je natuurlijk niet te lang blijven, want daar betalen de ouders niet voor..
maar zodra zelfs ik m'n handen niet meer kon bewegen en m'n tenen eraf vroren, dan gingen we toch echt even opwarmen! Ook de wedstrijd op Vrijdag
ging super en ook daarna wilde alle kids nog even met mij op de foto. Leuke afsluiting van de week :) Heb trouwens wel gemerkt dat ik zo assertief
met als een vis..wat betreft ouders..ik durf ze niet weg te sturen..overal stonden deze week ouders foto's te maken en achtere ons aan met een
camera! Maar deze minamuts zegt er weer als enige niks van ;)

Vorige weken waren er, zoals jullie al hebben kunnen lezen, veel skileraren vrij..Zondag hadden we weer indeling..er waren echt hooguit 20 kinderen!
VRIJ..dachten wij allemaal..die zondag waren we dus ook met alle Nederlanders vrij en zijn we de hele dag wezen knallen! Het weer was weer super..
Het was nog wel koud, maar de zon kwam helemaal door en de sneeuw was dus nu helemaal super! We hebben weer even het hele gebied verkent..zijn heel
veel pistes bij natuurlijk..eerst kon je als je uit de lift kwam maar 1 afdaling doen..nu moest je nog op gaan letten ook! Toch groot gebied kwamen
we achter :) Je zou denken dat als je elke dag op ski's staat, je er wel eens genoeg van krijgt..maar nee, we moesten aan het eind van de middag
zelfs haasten om de laatste lift nog te halen! Affijn..maandag stonden we daar weer om 9 uur, wachtend op kinderen..er was ons verteld dat Zwitserland
vakantie had..en dat die kids net zo erg waren als Russen (veel geld, onverstaanbaar en arrogante houding) nou..doe mij dan maar een week vrij
zei ik tegen mijn chef..(dat alleen alstie me niet echt nodig had) helaas, ik was wel nodig..er kwamen heeeel veel kinderen..de dag ervoor bleek
er overal file te zijn geweest, vandaar dat ze een dag te laat waren! Ik werd ingedeeld bij groepje 7..die kun je leren paralel te skien! Deze week
helemaal geen Nederlanders..ik kreeg meteen 8 Zwitserse kinderen! Dat werd geen Nederlands voor mij praten deze week! Eerst alle kaartjes ingenomen
en alle namen op hun helmen geschreven..ik natuurlijk meteen aan die ouders gevraagd of ze mijn Duits wel konden verstaan..en ja hoor..op school spreekt
de leraar ook hoogduits tegen ze, dus ze kunnen het best. Wat blijkt nu..ik heb voorbeeldige, gezellige en lieve kinderen! :) Ze verstaan alles van wat
ik zeg en ze luisteren als de beste..allemaal..heb er geen bengel bij zitten! Ik moet me wel concentreren en creatief na te denken, maar dan zijn ze
nog best te verstaan! Alles eindigd gewoon op i of u..heel appart taaltje. Normaal loopt het vanaf de 3e dag helemaal gesmeerd..maar bij deze kinderen
liep het na 1 uur al gesmeerd! Ik heb 1 keer hoeven zeggen dat ze bovenaan de lift moeten wachten en ik heb ze binnen 2 minuten geleerd dat als ik stop
ze onder mij moesten gaan staan met de ski's paralel..als ik me nu soms even omdraai om te kijken staan ze hop-hop-hop onder me! Over de ouders van deze
week..niet te zien..ze komen s'morgens allemaal optijd en s'middags staan ze ook allemaal netjes onderaan de piste te wachten ;)

Kwa uitgaan hebben we niet veel spectaculairs meegemaakt om eerlijk te zijn..het is noggal een gewoonte..we gaan niet meer dagelijks uit, maar als we
uitgaan heb je altijd de gezellige herkenning en de gasten die ook altijd open staan voor kennismaking! Lisa (ons lieve Zweedse huisgenootje) merkte van de
week toch wel iets opvallends op..'thuis moet ik altijd tot vrijdag wachten als ik wil gaan stappen, hier hoef je alleen tot s'middags te wachten'. Daar had
ze een punt!

Bij deze moet ik even van Toine melden dat ik heel bruin geworden ben! (Toine heeft ook bij ons op school gezeten en is na zijn stage van vorig jaar weer
terug gekomen) Dit brengt mij op het weer..Het is zomer! echt niet normaal..het is zo warm en de zon schijnt immer :)

Nog een noemenswaardig puntje is dat mijn lerares hier gister is langsgeweest..heel gezellig..even kijken of ik hier wel echt was ;) Ze heeft een gesprekje
gehad met m'n chef en daar kwam uit dat het super gaat! Das mooi dacht ik..sávonds onder het mom van een pizza en een rood wijntje hebben we wat taken door
gesproken, waarna zij haar reis weer voortzette naar Ladis, waar zij Jorien aan het bezoeken is!

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje heb kunnen bijpraten! Ik weet dat het stukje 'party' niet heel uitgebreid is, maar er gebeurd nu ook niet heel veel..vanavond
weer die adventure night..deze keer wordt het geflimd en komt het uit op dvd :$ duss..morgen hebben we beloofd te gaan stappen met de peeps uit Fiss en Ladis..dus
vanaaf rustig aan ;)

Tot volgende week..ik zal niet al te lang wachten, want echt up-to-date zijn de verhalen nu niet.

Heel veel liefs,

Kim

• 31 Januari 2007 - 17:21

Daudiej!:

Heej Kimmie.. goed om te lezen dat het goed met je gaat!.. bij mij gaat ook alles goed.. moet nog 1,5 maand.. en daarna zie ik je vast wel..! Kus... Daudiej!

• 31 Januari 2007 - 17:25

Rick:

eindelijk heb ik als eerste een reactie.
    dat was het en ik spreek je snel.:D

• 31 Januari 2007 - 17:38

Mama:

ik mocht ook ff achter de comp. van rick om jou mail te lezen!ben weer helemaal bij, tot belles!
    Liefs mama

• 31 Januari 2007 - 17:53

Anstrea:

Leuk dat het zo goed gaat,
    zijn ook leuke verhalen om te lezen. Ik zij toch dat je het kon.
    Groetjes Anstrea en fam.

• 31 Januari 2007 - 18:29

Familie 50-schild:

Dank weer voor je mailtje, niet alleen jij kijkt er naar uit wat te horen, wij vinden het ook leuk. Je kaart is aangekomen.
    Groetjes en dikke kus van ons allemaal.
    P.s. Ik weet op het ogenblik meer van jou dan van je moeder ( grapje Gerda, maar het is uien! )
    Liefs Astrid.

• 31 Januari 2007 - 22:13

Jacobien:

Ha die Kim, gaaf voor je dat het zo gezellig is. Heb de tijd van je leven meid.
    Wij zijn gisteren met school wezen schaatsen bij Volle Maan. Was ook heel leuk, maat natuurlijk niks vergeleken bij zo'n superlange ski"vakantie". Groetjes van ons allemaal.

• 01 Februari 2007 - 13:27

Marije:

Hey liefje,
    Het gaat nog steeds allemaal prima daar.. oh al die verhalen over skieën.. Ik kan egt niet meer wachten, tis gelukkig nog maar minder dan een maand ;)
    Ik heb net me pw-week achter de rug en ben dus nu een klein weekje aan het rlxen.. zelfs dat begint na een tijdje te vervelen! :S Mijn inspanningen zijn gelukkig wel goed beloond, ik heb veel cijfers boven de 7! Wist niet dat het nog mogelijk was(A)
    Up to date nieuwtjes;
    -Loran heeft al even een vriendinnetje, ze zit op het Loo heet melanie en zit in de parallelklas 6Vwo.. Misschein ken je der, ze is het kleine zusje van Nikolaas.. Kleine bruine krullebol :)
    - Ik ben alweer een jaar gepasseerd dat ik samen ben met thijs.. het gaat heel hard! We zijn saampies naar de dierentuin geweest (ik heb hem erheen gesleept) en het was heeeel leuk, allemaal net geboren dieren (nijlpaardje/giraffje) Superadorable!!
    - Ik verslind de laatste tijd Jill Mansell boeken :P Hoe gaat het met kirby?

Ik denk aan je!
    Kusje marij (L)

• 02 Februari 2007 - 08:15

Sanja, Wil En Maura:

Hi die Kimmie,

wauw wat een lange mail.
    Zal hem van het weekend op gemakje lezen.
    Nu hard aan het werk en check mail ff snel.

Jij alvast een fijn weekend en een leuke nieuwe groep gewenst! Sanja

• 03 Februari 2007 - 10:23

Sanja:

heerlijk hoor zo'n verslag. Bewaar ze voor later. Klinkt super!!

Je bent bevoorrecht dat je dit allemaal mee mag maken ;).

Zit er een witte zonnebril op die mooie, bruine toet van je??

Vandaag is het hier stralend weer.
    Gaan zo naar het tennispark waar Wil competitie mag spelen.

Met die dikke buik van mij is het slechts kijken en Maura vermaken.

GENIET en tot mails, liefs, San

• 04 Februari 2007 - 17:39

Melissa:

Hey kim!

Je hebt het nog steeds naar je zin dat is erg leuk! Ik zal je binnenkort even weer een brief schrijven.. Hier in valthermond is alles ook okeej! ;) Kweet trouwens alweer wanneer ik naar polleur ga! Meivakantie, en hele maand Juli! Heb er zin in! haha.. ;)

Veel plezier en suc6 nog met wat je gaat doen!!

Dikke kus en veel liefs Melissa.. ;)