Bijna ingeburgerd ;) - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu Bijna ingeburgerd ;) - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu

Bijna ingeburgerd ;)

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

22 Januari 2007 | Oostenrijk, Serfaus

Jaja,het is alweer een weekje geleden dat jullie iets van mij hoorde.
Vorige week heb ik les gegeven aan groep 5!
Heel spannend allemaal, want officieel mag het helemaal niet..ben er iig niet bevoegd voor ;)
Heb wel een hele leuke week gehad..kon natuurlijk alle pistes met die kids af! Ze durven ook bijna alles..leeftijd lag tussen
de 7 en 10 jaar..daar kan je tenminste wat mee..de helft wilde alleen elke keer offpiste en bugelpistes..maar dat mag en kan ik
helemaal niet :s Gelukkig lag er geen tiefschnee, dus ik had toestemming gevraagd om die kids niet al te veel teleur te stellen ;)
Ik had 5 nederlandse kiddies en 2 Australiers..echt geweldig..die waren op zomervakantie hiero! Was zo leuk om met hen te praten..
ze kwamen van een boerderij en hun achternaam was Mc Donald :) zo leuk! Maargoed..ik wist dus helemaal geen oefeningen voor groep 5..
gelukkig hadden de ouders van m'n Australiers les van mijn Schullerfahrer (Martin..zo'n echte Oostenrijker) dus hij vertelde mij s'morgens
wat hij met zijn mensen ging doen, dan deed ik dat ook maar met mijn kids! Zo leerde ik woensdagochtend hoe ik precies mijn stok moest prikken
en wat voor oefeningen ik daarbij kon doen..en dan nog geen uur later vol overtuiging aan die kids leren he! Ik heb wel sterk in m'n
schoenen moeten staan tegenover die andere leraren..tja, komt er zo'n Nederlander..nog geen 20 jaar oud..voor het eerste seizoen..krijgt groepje 5
en zij mogen in de Schneealm staan of hebben niet eens werk! Deze week ist niet veel anders..er zijn er zelfs nog meer vrij..
ik werd wel weer meteen ingedeeld..heel vleiend dus, maar had ook wel een paar dagen niks willen..de sneeuw is echt grof gezegd k*t! Alleen
maar donkere plekken en verder geen sneeuw! Afgelopen vrijdag was echt een ramp..ik weet dat het bij jullie onwijs gestormt heeft, hier niet heel erg..
alleen vanaf 3000 meter stormde het! maargoed, vrijdag regende het pijpenstelen..echt heel erg..in het dorp zou niet zo erg zijn..maar het regende ook op de pistes!
Er bleef niks meer van de sneeuw over..het was tussen de 3 en 5 graden..dus je zag op de pistes alleen maar rode poppetjes met een paar kinderen erachteraan, die alleen maar
riepen dat ze het koud hadden en dat ze doorweekt waren! Tja, ik ook hoor!!! Het was echt niet leuk meer..met lunch zaten er meer leraren dan kinderen in het restaurant..gelukkig
werden ook al mijn kinderen opgehaald..het was gewoon geen doen meer..als zelfs wij er geen zin meer in hebben..de echte diehards..dan is het dus echt wel mooi geweest!

Sorry dat ik weer geen allinea's gebruik..ik zal er even op letten, maarja..het ging ook tot nu toe alleen maar over werk! Deze week heb ik dus groep 9
en heb tot nu toe 4 kinderen..2 nederlanders en 2 duitsers..maar morgen komt er een zuteilung..dus ik kom vast wel weer vol te zitten ;)

Vanwaar deze titel..we raken hier al aardig ingeburgerd..we zijn nu echt alleen nog maar over met het vaste personeel..en dat zijn toch over het algemeen Oostenrijkers..en wij!
Eerst was het toch nog een beetje Nederlanders en Oostenrijkers..maar ze merken dat wij eigenlijk toch wel aardig zijn en hun taal beheersen..dus er valt toch nog een
intelligent gesprek met ons aan te gaan en we kunnen toch ook skien..vorige week vroeg er een Oostenrijks meisje of ze misschien bij ons kon slapen op woensdag..ze vroeg het voor
de grap..maar wij hebben nu toch bedden over..dus waarom niet! Het motto hiero..hoe meer zielen, hoe meer vreugd..ze waren zo verbaasd dat wij zo gastvrij en vriendelijk waren!
De meeste wonen namelijk onderaan de bergen..in Prutz of Imst..en aangezien er hier op Woensdag alles aan de hand is, wilden zij dat ook een keer meemaken! Het was echt heel gezellig..
en we hebben onze vriendenkring dus duidelijk uitgebreid..ik had die avond ook geen zin om nog naar beneden te skien..alle Nederlanders waren al weg en ik stond daar met zo'n 15 Oostenrijkers
een lied in dialect mee te zingen..op dat moment realiseer je dat je het naar je zin hebt en al aardig aan het inburgeren bent! We gaan trouwens niet elke avond meer stappen..zoals vanavond blijven
we heerlijk thuis..de rust is ook hier ver te zoeken, maar de eerste 2 dagen van de week zijn altijd even slopend. Vrijdag zijn we nog wel wezen stappen..en niet te
zuinig ook..was echt geweldig..waren wel alleen maar oudere nederlandse mannen..(wat is ouder zou oma nu vragen..das voor mij tussen de 30 en 40..van die voetbalgroepen/tennisgroepen/bedrijfsuitjes)
Je hoeft dan niet eens je best te doen op je uiterlijk, want ze kletsen toch wel met je en je krijgt toch wel een drankje! Al met al was het echt weer een topavond..
onderling en met de über Hollanders ;) Soms proberen we ons volk nog te verdedigen..maar dan sta je in de George en dan danst iedereen op tafels, blert mee met de muziek en drinkt bier alsof het leven
ervan af hangt..dan weet je dat die Oostenrijkers soms wel gelijk hebben ;) Een en al gezelligheid..helaas hebben we de volgende dag niks nuttigs kunnen doen..werden pas 2 uur wakker..eer dat
je dan op de piste staat ist alweer te laat :$ dus mijn uitje was de spar!

Over de jongens hier..dit stukje speciaal voor de mensen die er naar gevraagd hebben..daar laat ik mij natuurlijk niet helemaal over uit! Ik kan wel vertellen dat het hier precies zo gaat als in films
en dat het net Temptation Island is..dit betekend niet dat wij ons als sletten aan het gedragen zijn, maar wel dat we geen aandacht te kort komen! In ons reglement staat trouwens dat we Moeten flirten..
dit even voor Lizet, Marij en Iris..het was dus nooit persoonlijk..ze moeten het doen! Natuurlijk gaat het niet met tegenzin, maar we moesten zo lachen toen we het zagen staan! Met de überlekekere
Oostenrijkse skileraren is het ook altijd sneeuwballengevecht en gezelligheid met uitgaan, maar daar houd het met hen ook wel mee op! Het moet wel leuk blijven met ze et werken vind ik!
De gasten daarintegen, die zijn echt zo duidelijk op vakantie..altijd gezellig, maar soms wel heel direct..dan is het toch wel lekker dat je je eigen vaste vrienden/collega's hebt!
Ik hoop dat jullie hier genoeg aan hebben ;)

We hebben trouwens internet op de kamer..dit betekend niet dat ik vaker berichtjes kan sturen of dat ik ineens veel online zal zijn..want we delen het met alle meiden uit het huis!
Maar we hebben het wel!! Nu kan ik ook weer wat meer contacten met m'n lieve broertje en alle anderen natuurlijk ;)

Oma..ik heb je mailtje ontvangen! Ik ga zo snel mogelijk proberen iets terug te sturen! En de foto's staan allemaal op m'n usb stickie..alleen op de computer waar het internet het doet, daar krijg ik
de foto's niet online :S duss..nu weet ik wel dat ik zeer a-technisch ben, maar ik ga m'n best doen om de foto's online te krijgen ;) Er wordt hier ook elke week een foto gemaakt van elk groepje..
die kunnen wij 2 weken later gratis ophalen bij de fotowinkel..echt heel cool!

Om eerlijk te zijn heb ik nu niet zo heel veel meer te melden..Ik denk ook wel dat jullie nu genoeg te lezen hebben ;)

Tot volgende week!

Ciao! en heeeeel veel liefs uit Serfaus!

Kim

• 22 Januari 2007 - 20:11

50-schild:

Zijn wij de eerste met een reactie, tof.Ik schrijf zo je kaart Kim, ik heb het superdruk gehad dit weekend dus geen tijd gehad.
    Hoop dat het snel gaat sneeuwen. Liefs van ons.

• 23 Januari 2007 - 07:53

Een Zwangere Nicht:

Natúúrlijk hebben we niet genoeg aan die info over de Boys from Serfaus....maar ach, we doen het ermee.

Ik vind het wel heel erg Kick om te weten dat je een soort van streepje voor hebt door te zijn wie je bent en te doen wat je kan; CHAPEAU!!

Keep up the good work and keep having fun.... geen problemen mee hé?
    Dikke Kus.

• 23 Januari 2007 - 08:04

It's Me ...again:

Ja, ik moet nog even kwijt dat elke keer als ik op je site kom en ik je foto zie...dan denk ik dat je een sombrero of iets vast houdt boven je hoofd.
    Tis een dienblad, dat weet ik ook..
    Maar ik zeg toch elke keer: heb je Kim weer met dr Sombrero, haha. Toedeloe.

• 23 Januari 2007 - 08:13

Sanja, Wil En Maura:

Nu maar duimen voor meer sneeuw. Vannacht heeft het bij ons flink gevroren. Dus wie weet.

Maura heeft haar nieuwe, grote meisjes kamer in gebruik genomen. Roze, rood, roze, roze. Zonnebril mee als je eens komt kijken.

Geniet van de berglucht.

Werk ze, San

• 23 Januari 2007 - 10:35

Die Ouwe:

hai kanjer , ja wat is oud he voel me soms ...euh .... ja zoiets , merk dat je het nog steeds onwijs naar je zin hebt.
    hier is het ook kouder geworden moest mijn ramen schrappen vanmorgen k*t ... dus komt jouw kant op hopelijk met een berg sneeuw. heel veel plezier daar en ga je spreken .
    groetjes van deze toch wel oudere man ppff bijna euh 40 ? hahaha doei.kusssssss.