Aber bitte mit zahne.. - Reisverslag uit Ried im Oberinntal, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu Aber bitte mit zahne.. - Reisverslag uit Ried im Oberinntal, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu

Aber bitte mit zahne..

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

29 Juli 2007 | Oostenrijk, Ried im Oberinntal

De titeluitleg komt later..voor degene die de apreski/carnavalsliederen in het duits kennen, brand er misschien wel een lampje ;)

maar eerst..mijn excuses voor het lange wachten op een vervolg van mijn belevenissen hier in Tirol :) druk druk druk..het hoogseizoen is aangebroken..anders dan normaal aan de reacties hier te merken..we hebben nog steeds niet altijd werk..het hele dorp zit vol Hollanders, maar ik heb nogsteeds geen nederland hoeven praten tegen m'n kinderen! wel in winkels, hotels en op straat druk met vertalen, maar daar krijg je niks voor natuurlijk ;) de kinderen zijn wel heel anders dan in de winter..het zijn niet echt mijn kinderen..ik ken nu ook alleen de namen van de vervelendste kinderen :S je bouwt niet echt een band op met ze. met m'n collega's wel..m'n cheffinnen zijn ook wel top..niet echt chef zoals wij gewend zijn..(als je een probleem hebt en opbeld, dan moet je het dus zelf oplossen want het is toch jouw probleem) okee..ons nederlanders gaat dat opzich wel erg goed af..krijgen ook regelmatig complimentjes daarover en vorige week was het zelfs zo dat ik maar even voor de groepsindelingen en timing moest zorgen :O uhm..goed..m'n duits wordt wel er veel en veel beter door! grammaticaal voel ik me nog helemaal niet sterk, maar het komt! ook de nederlanders onder elkaar..echt vloeiend nederlands is het soms niet meer na een hele dag duits!

grappige verhalen over m'n kinderen heb ik eerlijk gezegd niet zo..ik zal ook weer zorgen dat ik wat vaker ga schrijven, maar ik breng gewoon erg weinig tijd door met de kids..een ochtendprogramma is van 10 tot half 1 en bij een hele dag heb je zo'n 80 kinderen..duss :) heel anders ja!

afgelopen maandag kregen we allemaal..alle medewerkers van H2O..een smsje..morgenavond Trottelfete verplicht bij h2o! mijn eerste vraag..wat is een trottelfete?! heel simpel..sukkelfeest..dat is de letterlijke vertaling..ofwel..proud to be fout :) en fout was het..suus en ik hebben helemaal ons best gedaan..alles binnenstebuiten, 2 verschillende schoenen aan, haar getoupeerd..zagen we er uiteindelijk nog het normaalst uit van allemaal :) het was echt een superfeest..maar op dinsdagavond! iedereen wist dat we de volgende dag moesten werken, maar het was zo gezellig..hier komt het..de titelverklaring..iedereen staat op de tafels te dansen op de meest foute muziek, claudia onze ene cheffin pakt een slagroomspuit en iedereen werd ondergespoten met slagroom..(lekker bijpassend bij het lied..'met slagroom alsjeblieft' die nacht hebben er veel op h2o geslapen in de kleedruimtes en op tafels! gelukkig wonen wij in het dorp en hebben gewoon in ons eigen bedje geslapen..helaas..woensdag..naar de gletschjer! wat een ramp zeg..29 haarspeldbochten..pffff..we dachten echt allemaal..'nooit meer!!!' (op dinsdag..maar zo'n feest zeker nog een keer) wat een verhaal..ik moet er een eind aan gaan breien!

de dag na de gletschjer kreeg ik vrij..heel erg vond ik dat niet..hihihi..vervolgens heb ik de hele dag aan de badensee gelegen (dat is het meertje hiero) ben alleen heel bang voor die grote vissen..die zijn echt mega! ik een luchtbed gekocht..dat noem ik zwemmen ;) jullie begrijpen hieruit wel dat we hier superweer hebben..al sinds mijn vorige berichtje..hittegolf dus..het is hier echt heerlijk..vandaag eindelijk onder de 28..mag ook wel eens..foto's komen echt heeeel snel!

over een week horen jullie weer van mij ;) en heb ik hopelijk smeuige verhalen en niet alleen maar zon, meer en stap verhalen :$

tot dan!

ps. leuke berichtjes miran en san! mama heeft me van de week een foto van lana gemaild..heel lief :) november ben ik thuis en wil ik yves en lana zeker vasthouden!

heel veel liefs, kim

• 30 Juli 2007 - 08:48

Sanja:

Hi Kimmie,

klinkt goed!
    Inderdaad een ander verhaal dan 's winters, maar geen probleem voor jou.
    Je ziet: je bent inmiddels van alle markten thuis.

Lana zit ondertussen te drinken, ik type dus met 1 hand ;)

leuk dat je er in november weer even bent! speciaal voor Rick ;)

Vrijdag ben ik weer voor het eerst gaan werken. Mijn parkeerplek en computer waren uitgeleend. Gaat echt op z'n Oosterhofs ;)

Ben nu 2 weken vrij. Omdat ze vroegen of ik verlof wilde opnemen nu ik nog vervanging heb. Best. Lana gaat woensdag voor het eerst naar de creche. Ben ik een beetje stan-by voor het geval dat ..

Fijne dag! En tot horens! San

• 31 Juli 2007 - 20:22

Mama:

een collum moet wel met de regelmaat verschijnen hoor kim, dat leest zo lekker weg!
    zo blijven we allemaal in gedachten bij jou!
    liefs

• 04 Augustus 2007 - 10:14

Melissa:

Heey Kim!
    Sorry dat ik lang niets meer van me
    heb laten horen!
    Ik stuur nu een berichtje vanuit
    Limburg! Ben nu een paar dagen vanuit
    polleur bij rik! We hebben nu ook wat!
    En ik vind het super! Nadat ik hier ben
    geweest komt hij waarschijnlijk nog
    weer een paar dagen bij mij! Ik ben er
    ttrouwens net 2 dagen weer van 4 en een
    hal week polleur! Het was weer super!
    Maar ook weer erg zwaar! En ik heb besloten Volgend jaar geen winkel meer
    te doen! En dat heb ik ook tegen Ans
    gezegt en nou ga ik waarschijnlijk
    Bediening doen! Eigelijk nog leuker dus! Het is hier in Limburg nu ook heerlijk
    weer! Vanmiddag gaan rik en ik naar een
    Plas! En vanavond bbq-en! Morgen gaan we
    samen met zijn ouders Kano-varen! En pick
    nicken! Word dus erg gezellig! Rik en ik hopen dat we het lang vol houden! Vast wel! We gaan er allebei voor!!

Ik stop weer! Maar we moeten snel een keer bellen!
    Want ik heb ZOVEEEEL te vertellen!!
    Heel veel plezier daar nog meid!
    Dikke kus Melissa!

• 07 Augustus 2007 - 11:10

Astrid:

Lieve Kim,

Wat een verschil hé 's winters of 's zomers. Wij zijn afgelopen weekend terug gekomen van vakantie uit Tjechië, supervakantie gehad. We hebben nog aan verleden jaar gedacht bij weer een kampvuurtje, verleden jaar was je toen bij ons.

Veel plezier nog!

Astrid + familie.