Bijna..
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
05 Juli 2007 | Oostenrijk, Ried im Oberinntal
Papa en An waren hier ook nog voor ik ziek werd..was echt heel gezellig..vond het super dat jullie er waren! papa belt wel vaker voor gewoon een gezellig praatje, maar nu stondtie ineens om de hoek..de kerkklok verraadde hem :) ze zijn hier wezen raften en we hebben s'avonds gezellig oostenrijks gegeten..s'avonds wilde ze wel even kijken hoe hier onze tirolische kroeg eruit ziet..dat was super..en het dorp zal het dorp niet zijn als ze niet nogsteeds vragen waar mijn ouders nu ineens zijn, waarom ze niet langer zijn gebleven? jaja, van de winter zeg ik dan maar..tja, dat heb ik er zelf naar gemaakt dat mijn ouders niet even op de thee kunnen komen..
gezelligheid in huis krijgen we wel..we krijgen namelijk huisgenoten..hele gezellige! Collega's, vrienden en nog van de winter..Peter, Angelique en Jessie..met peet heb ik m'n anwartercursus gedaan, liek is zijn vrouw en jessie hun 3jarige dochtertje! echt super leuk..we leven toch meer buiten dan binnen dalijk en zij hadden een plek nodig om te wonen..ze moeten uit hun eigen huis en het huis in ried kunnen ze nog niet in :s vandaar deze oplossing..dus vanaf volgende week hebben we vast i-net en nederlandse tv!
ik zal nog heel even kort wat over m'n werkzaamheden vertellen..want ik heb wel al gewerkt sinds ik terug ben en voordat ik ziek werd..zoals Tiroler Detektive..we hebben echt zo gelachen..Suus en ik moesten samen werken, wij allebei een groep kids meegenomen..1 groep voor (mijn groep met mij) wij moesten een route uitzetten en opdrachten ophangen..ikzelf had er erg veel lol in..je hebt hier namelijk in het dorp waterbronnen..daar ging suus natuurlijk in! (en ik later ook) bij terugkomst werden suus en ik gedwongen te zwemmen in de badensee..bij terugkomst waren onze cheffinnen helemaal enthousiast..we hadden het helemaal goed gedaan met de kinderen..wij zijn alleen niet van plan elke week te gaan zwemmen alleen omdat de kids het zo leuk vinden..we hebben wel veel lol gehad die ochtend. De volgende dag hadden we theaterschule..zag ik behoorlijk tegenop..wat moet je daar nou mee..we hadden de kinderen het thema 'film' gegeven..zij helemaal in de stress..maar dat lukt ons nooit, want we komen niet uit hetzelfde land! 'jullie spreken toch allemaal duits?' ja, dat wel..ikzelf zag het probleem niet..maar de kinderen dachten dat je allemaal andere films kenden..toen ik zei dat ze in ieder land dezelfde films hadden werden ze al wat vrolijker..het eerste kwartier hebben ze allemaal films opgenoemd die ze kende en dan de rest: ja, die ken ik ook :O hihihi..gelukkig zijn sprookjes ook internationaal, dus hebben we alle sprookjesfiguren door elkaar gegooid! Lekkere Shrek imitatie ;)
Ohja, nog een dag..bijna alweer vergeten..arm kind..dat was toen ik uit eten zou gaan met papa en an..we waren in zwitserland..bij een burgt..paardrijden en riddertje spelen..toen 1 van de kinderen een bloedneus kreeg (denk je dat je in de winter een verantwoordelijke baan hebt) een spontane bloedneus is normaal gesproken geen probleem, alleen ging het bij dit meisje niet over..na een half uur sterk bloeden begonnen we ons een klein beetje zorgen te maken (liek en ik) het was echt zielig..ze werd steeds witter en begon zich niet goed te voelen..en het bloeden hield niet op..het kwam overal vandaan..gelukkig kunnen liek en ik allebei tegen bloed, alleen kunnen we het niet stoppen :S uiteindelijk de ambulance maar gebeld, die wisten eerste niet eens waar we precies zaten..tja, ik zie bomen en water!..lekker duidelijk..het is uiteindelijk wel gelukt..liek dus terug naar Ried met 29 kinderen en ik met het ene kind naar Landeck met de ambulance..ze heeft bij elkaar anderhalfuur gebloed! Arm kind dus..maar..ze heeft het overleefd (wel nachtje in het ziekenhuis doogebracht)..wij kregen een veer tussen onze billetjes en krijgen nogsteeds geen ehbo-set gratig!
Volgens mij hebben jullie wel weer genoeg gelezen..ik had ook wel even een tijdje in te halen ;)
Mensen in nederland...tot het volgende berichtje..en ik denk aan jullie! vind het jammer dat ik lana en yves niet kan knuffelen en mama mailde over sundays om de hoek..moest ik meteen aan ier denken..ik weet het eigen schuld..enn..iedereen is nu als het goed is op vakantie!
Iedereen nog GEFELICITEERD met het slagen en ook voor alle anderen..een hele fijne vakantie!!! :x
Heeel veel liefs,
Kim
05 Juli 2007 - 16:52
Mama:
omdat ik zo wielrennersbruin was zijn sommige gedeeltes van mijn lijf nu zo rood als een kreeft,nou ja dat is het sterrenbeeld van deze maand!kim bedankt voor het leuke verhaaltje
liefs mama -
06 Juli 2007 - 11:50
Sanja:
in gedachten knuffellen vindt Lana ook fijn!
Leuk weer van je te horen.
Bewaar je verhalen voor later.
Kun je er een (kinder/tiener)boek van maken.
Liefs, San
Reactie voor je mama: gelukkig kun je nu een beetje afkoelen met al die storm en regen ;) -
11 Juli 2007 - 20:38
Tessa Van School:
heeey kimmie!!
ik kom 1 augustus naar oostenrijk jahwel om in Ischgl te werken! ik had daarom een vraagje aan jou wat is je nummer en ik weet niet hoe ik vervoer naar vanuit landeck naar nederland moet regelen.. is dat een beetje te betalen met de trein voor een enkeltje?
kun je het me effe laten weten en mij even mailen!
dikke kuss tessa