Kuikentjes en de Paashaas! - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu Kuikentjes en de Paashaas! - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu

Kuikentjes en de Paashaas!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

10 April 2007 | Oostenrijk, Serfaus

Heerlijk toepasselijke titel ;) Als eerste mijn excuses aan m’n moeder, omdat ik even niks van me liet horen en dit verhaal ook wat later gepubliceerd is! Vandaag overdag heb ik ook echt even een lijstje moeten maken met wat ik eigenlijk allemaal heb meegemaakt de afgelopen anderhalve week  Het is gelukt..ik heb deze week weer lekker veel meegemaakt..De Osterferien kwamen eraan! Maar natuurlijk..dachten wij allemaal..dat is dus vakantie in heel Duitsland..net zoiets als de voorjaarsvakantie bij ons, maar dan iets wat te laat! Wij hadden niet op zoveel Duitsers gerekend..het was die Zondag bijna net zo druk als met Krokus..ook nu waren er heel veel aushilfes..maar dan natuurlijk Duitse ;) De Nederlanders waren op 1 hand te tellen. Er stonden echt grappige mensen tussen..we hebben ze allemaal goed bekeken..ik werd niet van te voren ingedeeld, dus moest naar beneden skiën, naar het voorskien! Ohneej..dacht ik weer..zo ging het ook met kerst mijn eerste week..toen kreeg ik Schneealm :o Dit keer was ik een van de ervaren skileraren(ressen)..ik stond er met nog 3 anderen die ook een heel seizoen hier zitten..er werd gevraagd wie van de aushilfes Landes had (das een diploma voor lesgeven aan de rode groepen) Maar eentje..duss..Simon noemt de groepen op en de naam van wie daarbij gaat staan..hopen dat je je naam hoort vallen..altijd beter dan Schneealm ;) Bij 9..niks..bij 8..niks..bij 7..weer niks..nou, 6 zal het zeker niet alweer zijn..jahoor..Kim! Wauw..ik wist niet hoe snel ik bij die paal 6 moest gaan staan! Al heel snel had ik een groepje van 10 kids  Skien maar dus! In het begin waren ze een beetje saai..nouja..meer irritant en niet echt gezellig..alleen maar haantje de voorstes! En aangezien mijn regel 1 niet inhalen is, werkten ze me vaak op m’n zenuwen ;) Vooral Dario..was de oudste..dat was geen haantje, maar een haan de voorste! En vragen dat ze allemaal deden..de hele dag vragen hoe laat het was..het was dus de hele dag door 3 uur! Later kwam er nog een 2ling in m’n groep..die maakten er wat sfeer in  Die wilde alleen maar ‘yellen’.. zo van.. ‘tziketzaketziketzake… haihaihai’ jullie kennen het wel ;) goed..met deze groep is het heel leuk afgelopen..echt hele leuke groep wel! Omdat we een hogere groep waren en er zoveel mensen waren, hadden we de wedstrijd op Donderdag..S’morgens wedstrijd en s’middags skifoxen (heel gaaf..stoeltje met ski eronder) Dit was ook tevens de laatste werkdag..althans..dat zou het zijn! Ik had nog maar 2 kinderen die Vrijdag..en met 2 mag je niet skiën, die moet je afgeven ;) Ja, zo gaan we hier met kinderen om..tis gewoon handel! Heerlijk lang weekend vrij dacht ik..totdat Richard naar me toe kwam..Lieve Kim..Wat ga je morgen doen? ..Zo eerlijk als ik ben vertel ik dat ik Vrijdag vrij ben en Zaterdag heb beloofd te helpen in het bureau! Ohw..want we hebben je nodig!..oeh..dacht ik even..maar ‘nodig’...daardoor voel ik mezelf wel nuttig! Dus ik zeg ja..en sta ook die Vrijdag ook weer gewoon om 10 uur boven! Ik kreeg meteen om kwart over 10 een jongetje..Bennedikt..vind het zelf niet echt lekker in de mond liggen, maar oke..hij heet nou eenmaal niet anders. Zijn moeder zegt datie het in een groep heel moeilijk had en heel bang is! Heel bang..ik zag al meteen dat Bennedikt gewoon wat anders was dan alle andere kinderen van zijn leeftijd..of het zwaar autistisch was of geestelijk gehandicapt durfde ik niet aan z’n ouders te vragen! Maar het was iig een hele uitdaging om deze jongen te leren skiën  Ik zag ineens dat hij priveles zou hebben voor 2 dagen..zijn ouders zeiden datie zo weg van me was, dat ik dus ook mijn vrije Zaterdag kwijt was! Helaas..maar wel leuk uiteindelijk  Ik leefde maar gewoon in zijn fantasiewereld mee.

Voor ik verder ga met mijn volgende werkweek zal ik nog even het kopje uitgaan behandelen ;) Woensdag was een geslaagde Adventure Night..niet dat je daar ook maar iets van kon zien met die mist..maar het feest eromheen was super gezellig! Wel alleen maar Duitsers, maar die kunnen net zo goed gezellig feesten  Twas echt tot 5 uur s’morgens heel leuk..eerst Schirmbar..toen George en toen Noldi … of course! Ach..Donderdag is uitslapen voor ons..half 9 pas opstaan! Die Vrijdag nog wel even weg geweest, maar niet uitgeleefd..moest weer werken he ;) Zaterdagavond was helemaal geslaagd  Echt super genoten..ik was namelijk uitgenodigd voor een BBQ in Ried..Bij familie Falke ;) Samen met nog 4 anderen..Peter (man die ook in het groepje van mijn anwarter zat) met z’n vrouw..Maurice en Sandy..deze laatste heeft me ook opgehaald en thuis gebracht! Echt super  We kwamen daar aan in het dal..eerst voetbalwedstrijd kijken van Peter en z’n team..leuk om te zien ;) Daarna met z’n allen voor de caravan..het echte campingleven te beproeven! Dankjullie wel Ron en Monique :D
De dagen erna niet heel erg meer wezen stappen..alleen Zondag..omdat het de verjaardag van Sophie was! Nu zijn alle negers 20 ;)

Ik zal nu ook even de vraag van iedereen beantwoorden..IK KOM 22 APRIL NAAR HUIS! Hihihi..al bijna dus :’( heb wel heel veel zin om iedereen weer te zien..maar ik heb het hier zo naar m’n zin :$ nu weet ik heel goed dat het zo niet is in de zomer..ik bedoel..vanmorgen zijn Debbie en Stefan ook naar huis vertrokken..vandaag ook weer 3 andere collega’s goodbye gezegd..en Daan en Viviene gaan ook van de week alweer  We blijven echt helemaal alleen over! De 20ste hebben we echt een megafeest hiero! HET grote afscheidsfeest waar iedereen het over heeft :D De tijd gaat wel heel snel hoor..ik heb de weduwnaar ook uit sinds gister..heerlijk boek! Helaas..nu worden het weer tijdschriften of gewoon uit ;)

Zondag! Nieuwe indeling, nieuwe kansen ;) Dit keer werd ik meteen ingedeeld..groepje 9..nouja..het is iig een groepje! Alsof ze mij een beetje meer het paasgevoel wilde geven, kreeg ik alleen maar kuikentjes :$ Gewoon echt niet ouder van 3 – 4 jaar oud! Wat een droppies..de meest schattige heb ik nogsteeds..er zijn ge woon mensen en collega’s die foto’s van m’n kinderen maken..hoe schattig ze wel niet hun bord spaggeti opeten! Dat doen ze ook wel erg schattig hoor  Ze zijn gewoon nog kleiner dan de Schneealm kinderen, maar kunnen prima skiën! Ik mag alleen niet vergeten dat ze pas 3 of 4 jaar oud zijn..opstaan lukt gewoon vaak niet alleen..alles simpel houden..alles met fantasie..vaker pauze..toch denk ik dat ik er een paar zou willen meenemen naar huis! Dit keer heb ik ze t/m Vrijdag..nouja..4..genoeg om te werken en niet weer het risico te lopen weer m’n vrije dag op te moeten geven ;)

In ‘grote lijnen’ heb ik wel alles verteld nu  hierna nog 1 verhaal en dan kom ik gewoon weer bij iedereen langs!

Heel veel liefs vanuit het echt zwaar zomerse Serfaus! (iedereen loopt nu op slippers en in 3 kwartbroeken..na het skiën dan)

• 10 April 2007 - 18:24

Eline..:

lieve kimmie!
    je verhalen zijn geweldig!
    je zou een boek moeten gaan schrijven! hihi
    Love xx

• 10 April 2007 - 18:39

Mama:

excuses aanvaard, maar ik leef nou eenmaal naar jou mail toe.en ben blij dat er weer een heel verhaal is!
    Ik heb alles uitgeprint en dit zit in je skimap,
    Ik ga ff lekker desperate housewifes kijken, en heb alles voor je opgenomen, vanaf 24 april kunnen we weer samen kijken,
    Liefs mama

• 10 April 2007 - 19:29

Astrid:

Ik zal van de week je laatste kaartje op de bus doen.
    Nog heel veel plezier je laatste dagen, geniet er van.
    Mirte vertrekt volgende week naar Slovenië voor en week.
    Bente is net terug van een weekend uit met een vriendin en haar ouders.
    Kirsten heeft haar laatste tentamenweek.
    Liefs Astrid.

• 11 April 2007 - 20:05

Sanja:

Alvast VEEL plezier op het grote afscheidsfeest (Wat doe je aan?) en geniet nog even van de laatste weken.

Sanja

• 13 April 2007 - 07:13

Jacobien:

Hoi Kim,
    Leuk te horen dat je weer naar huis komt. Ik heb elke keer met veel plezier je stukjes gelezen, zo was je niet helemaal weg.
    Ik heb jouw "wie is de minaar.." bijna uit.
    Hier is het ook heerlijk zomerweer, vandaag m'n 7/8 broek aan welke ik pas bij je ma d'r kledingparty heb gekocht.
    Ik heb misschien ook wel een leuke oppasklus voor je, een beetje in combinatie met scouting. 30 juni gaan je ma, Peter en ik weer naar Arrow Classic Rock. Je hoort het nog wel, of kan je even geen kinderen meer zien?
    Groetjes from all of us

• 14 April 2007 - 20:57

Debbie:

eej meis,

hoest nou? nog btje uit te houden? morge laatste weekje al en dan kom je weer lkkr naar ons kikkerlandje toe!! weertje is lkkr hier, ben al aardig gewend hier.. vandaag ff op t strand geweest, voel me weer helemaal thuis ;-)

nou doe iedereen die er nog is de grtjs van me, nog ff volhouden!!
    kus deb