Slaapteveel ;) - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu Slaapteveel ;) - Reisverslag uit Serfaus, Oostenrijk van Kim Denie - WaarBenJij.nu

Slaapteveel ;)

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

10 Maart 2007 | Oostenrijk, Serfaus

Daar istie dan weer..het wekelijkse verhaal dat nu inmiddels volgens mij een halve week te laat is :$ No problemo..want ik weet nog wel zo ongeveer wat ik allemaal heb meegemaakt!
Ik was gebleven bij m’n leuke groepje dat ik had met alle uitvallende tanden J Echt een gezellige groep..de 3 uit het Noorden bleken wel wat vervelend voor de meisjes, maar ik had daar eigenlijk weinig last van..ze hielden me scherp! Het was me wel een week hoor..er was echt ‘botbreuksneeuw’ .. zo noemde we het..zodra er maar iemand viel was er weer wat gebroken..zo had ik afgelopen Woensdag (volgens mij) een echte avontuurlijke dag. Bij het ophalen van de kinderen tussen de middag horen we de vader van Michelle vanaf de piste roepen: ‘Michelle, wacht even!’. Op dat moment zien we hem vallen en niet meer overeind komen..ik roep er zo’n pisterettungsman bij en die schiet erheen..jahoor..even later komt de helicopter..een gebroken scheenbeen en pols :S Einde vakantie voor deze familie! Even later beginnen we weer met skiën en namen het funpark..helemaal geweldig voor die kids..mogen ze ‘springen’.. nouja..allemaal in pizzapunt eroverheen, maar wel heel cool ;) De groep van Bryan zit voor me en natuurlijk valt er eentje..normaal geen probleem..maar ook deze stond niet meer op! Oh oh..haar rug deed pijn en ze kon echt niks meer..wij een deken over haar heen gelegd en de pisterettung gebeld! Ik de kinderen van Bryan meegenomen (had er dus toen even 15) en hij bij zijn kind gebleven..bleek dat ze iets in haar rug had gebroken..even geen schansen meer dus ;) Even later zat ik bij de dokter..ik was namelijk al zo’n 3 weken heel erg verkouden..was een holteontsteking :S maar daar was het ook echt heel druk..we hadden deze dag allemaal een hoop geholpen ;) Verder wel een hele leuke week gehad met mijn kids..omdat het zo druk was aten we in Snack Murmli..de snackbar op de piste..alleen kregen we de gewone dagschotel uit het kinderrestaurant..het is daar echt net een kas..zodra de zon ook maar een beetje schijnt smelt je er weg..het is namelijk helemaal van glas ;)

Uitgaan doen we niet meer zo ontzettend veel :$ Een echte Denie ben ik nog wel hoor..want als ik ga ist gewoon geweldig..maar we gaan gewoon niet meer zo vaak..vorige week nog wel regelmatig..maar dan zijn er weer zoveel jongeren..en nu zijn er alleen maar 40ers .. even om niemand te discrimineren..ook gezellig hoor..maar zit niks bij om mee naar huis te nemen :P Alleen Vrijdag hebben we goed gefeest..gewoon weer een Vrijdagavond zoals vanouds (hier vanouds, niet thuis vanouds) dat betekend..goed partyen in George en om een uur of 2 naar Noldi om vervolgens om een uur of 5 thuis te komen en niks meer aan je Zaterdag te hebben ;) Dit hebben we gedaan ook..was een en al gezelligheid! Daar kon ik wel weer een paar dagen op teren. We hebben wel erg gelachen hoor..want ook al slaapt niemand alleen op een kamer..het is 1 groot konijnenhol hiero ;) Ik dacht bij het zien van Snowfever (zo heette die volgens mij) zo gaat het vast niete..nou..zo gaat het wel! Die Zaterdag was het zulk slecht weer (net zoals de rest van de afgelopen week) dat ik maar besloot heerlijk thuis te blijven keutelen..heb die dag een onwijs vette helm gekocht J Voor mijn volgende hoge groep..

Zondag hadden we zoals gewoonlijk weer indeling..van te voren werd er al gezegd..als je vrij wil zijn mag het, want er zijn te weinig aanmeldingen! Oke..doe mij dat maar dan..alleen vandaag dan..wat moet ik met een hele vrije week?! Geen probleem, maar we moesten wel onze telefoons aanhouden voor het geval er ineens wel werk zou zijn…geen telefoontje gehad..wij snel naar Masner geskied (het skigebied helemaal aan de andere kant van Serfaus) Is een uurtje heenskien..daar bijna 4 uur gelegen op een ligstoel in de zon en vervolgens de allerlaatste liften weer terug genomen! Echt heerlijk..het was zulk lekker weer..ik in topje gelegen en de jongens met ontbloot bovenlichaam (echt weer die Nederlanders hoorde je ze overal in het Duits zeggen)

Die Maandag stond ik weer netjes bij de 2e indeling..te wachten op werk..Al snel kwam m’n chef naar me toe en vertelde dat ik die ochtend priveles zou geven..dus ga maar even een uurtje in de zon zitten zeidie..dat laat ik me geen 2 keer zeggen ;) Het was die dag echt super warm! Om half 11 kwam daar mijn kind aan..nog geen 2..kon dus niet eens lopen..’ohneej’ dacht ik meteen..de ouders zeiden al meteen dat ze maar 1 uurtje vol zou houden en dat zij dan graag les van me wilde hebben! Oke..dus eerst een uurtje gestunteld met het kind en daarna een lekkere afdaling gedaan met de ouders! Vond dat laatste wel heel spannend..VOLWASSENEN..maar die luisteren nooit naar mij?! Deze wel :D Vantevoren zeiden ze al..jij hebt je diploma hiervoor en wij willen graag wat meer leren, want we voelen dat we het niet goed doen! Oke..het ging echt super :D Ik vond het leuk dat ik eindelijk echt iets aan m’n Anwartercursus had gehad..Onze schulerfahrer zegt ook altijd..bij volwassenen moet je meer uitleggen en vertellen en bij kinderen moet je gewoon skiën! Das echt wel een groot verschil..maar het ging prima! Als je privé hebt, moet je ook met al die Oostenrijkers eten in de kantine boven de skischool..ik had een half uurtje, want toen moest ik alweer vragen of er misschien nog werk voor me was! Ik naar Hans Purtscher..de skischoolleider..die me altijd met een knuffel en een kus begroet..om te vragen of er nog wat te werken viel?! Nee, eigenlijk niet..maar wacht nog maar even! Prima dacht ik..in de zon staand..Hans helpend..nee, er was echt niks..maar als ik echt wilde werken kon ik ook naar de Schneealm gaan en kijken of ik daar misschien kon helpen..best..ik naar Stefan (de chef van de kleine kinderen) Ik kon ook een groep krijgen als ik wilde..(even ter verduidelijking..Schneealm wil eigenlijk niemand doen..maar alle gezellige mensen stonden toch al Schneealm en het weer zal ook absoluut niet tegen) ik zou dan alle goeie kinderen uit de slechte groepen krijgen zodat ik de volgende dag al de piste op kon! Prima J Dus ik was die dag kliko..maar dan met alle betere kinderen..heb uit eindelijk een leuk groepje gekregen van 7 kinderen..5 Nederlanders en 2 Duitsers! Prima dus J Ik was voor mijn gevoel echt heel streng die middag..allemaal achter elkaar blijven..remmen..zelf opstaan..doorlopen als je van de loopband afkomt! Ik denk..ik merk wel wat die ouders ervan zeggen ..want Lucas..een Duits jongetje is er eentje met losse handjes..die slaat andere kinderen hard..en dat doen we dus niet bij mij he..dus ik was boos geworden op hem (jaja, in het vloeiend Duits) hij huilen en hij wilde niet meer met mij skiën..prima..ik ook niet meer met hem! Daar zat hij dan..helemaal alleen midden op een piste (kon ik hem tenminste nog in de gaten houden) even later zag ik zijn ouders erbij zitten..ohjeej..toen kreeg ik een verrassingsmoment..ze hadden het gezien en vonden dat ik heel goed gehandeld had! Wauw J Pfioe..geen klacht..de volgende dag skiede die gewoon weer netjes mee..moet alleen wel op z’n handen letten! Dat streng zijn viel dus ook wel mee..want als ze het eenmaal goed doen ben ik altijd heel trots en op het woord ‘trots’ daar leven ze van op! En een highfive doet het ook altijd goed! Vannochtend kwamen er dus ook 3 ouders naar me toe..wat ik had gedaan met hun kinderen, want ze wilde de dag erevoor eigenlijk niet meer..en vandaag wilde ze om 9 uur boven zijn om te skiën, want met juf Kim zouden ze de piste opgaan J Jaja, de dicipline is dus toch ergens goed voor! En lachen dat ze doen..heb er nu 1 meisje bijzitten..echt de stoerste van allemaal J En heb 1 eter..genoeg om gratis mee te kunnen eten!

Ohja..de titeluitleg..ook wel handig..vanaf Zaterdag beginnen wij ons een beetje te vervelen..het uitgaan kan gewoon niet meer tippen aan de voorgaande keren (behalve op Vrijdag) dus Zaterdag lag ik 8 uur op bed..Zondag lag ik half 9 op bed en Maandag niet veel anders..Het boek is ook uit..heb geen traan laten vallen, maar het heeft duidelijk indruk op me gemaakt, want van de week heb ik m’n kamergenootjes wakker gemaakt (zelf sliep ik nog) om te vertellen dat ik niet lang meer te leven had! Vanmorgen werden we alle3 om kwart over 7 wakker..we hoefden pas half 10 de deur uit..maar konden gewoon niet meer slapen..dat hadden we de afgelopen maanden eigenlijk niet meer gehad..slaapteveel! Opzich wel lekker..maar je hebt gewoon geen zin meer om meteen na je werk naar huis te gaan, omdat daar niet veel te doen is! We zijn dus net even naar de George geweest..veel te druk en alleen maar Andre Hazes figuren..Saskia (heeft hier ook een paar weken lesgegeven) zit nu met haar familie hier ergens in Serfaus..dus daar gaan we vanavond maar bij op visite! Morgen weer Adventure Night, Donderdag Patschi avond met Fiss-Ladis-leute en Vrijdag natuurlijk weer George en Noldi ;) EN..niet te vergeten MAMA EN OMA :D Mam, ik heb wel om 5 uur prijsuitreiking, maar dan kan je dat ook eens zien ;) en dan kunnen we daarna uit eten! Ik heb nu al zin in het weekend..iedereen hier weet al van jullie komst! Dit was eigenlijk wel zo’n beetje alle relevante informatie ;) en genoeg leesvoer voor jullie!

Tot volgende week!

Heel veel liefs, Kim

ps. Inmiddels is het alweer Zaterdag! Jaja, mama en oma zijn aangekomen, in hun hotel vond ik een computer met internet en een usb-input ;) Helemaal top dus! De week ik verder goed verlopen..ik heb het groepje kinderen t/m vrijdag behouden..echt gezelligerds :) wel duimen op een goed groepje, dat al wat beter kan skien! Ohja..het slaapteveel valt momenteel wel weer mee..ben Woensdag goed wezen stappen met een groep Zeelanders en Vrijdagavond was ook weer zoals vanouds ;) Vandaag (Zaterdag) s'morgens om 9 uur wakker geworden door de wekker..me als een speer aangekleed en de eerste de beste bus naar Fiss gepakt! Gezellig met mama en oma naar Landeck geweest..die komen straks thuis met een bustrauma :s De bus komt hier echt nooit optijd..tenminste bij mij normaal gesproken wel..maar voor degene die mama en oma een beetje kennen, weten hoe het gaat! Ik heb vandaag ook een nieuwe jas gekocht/gekregen! Beetje van mama en een beetje van mezelf..voor m'n verjaardag :) Want dat is al bijna!!!! 19 Maart is het zover..dan word ik 20 ;) Speciaal voor de kaartjesschrijvers onder ons mijn adres nogmaals is:
Schischule Serfaus - Komperdell
t.a.v. Kim Denie
Dorfbahnstrasse 79
6534 Serfaus
Oostenrijk

En voor de mobiele eenheid: 0043 6645546658

Om nog even heel kort terug te komen op de jas..hij is van Burton, een beetje roze met oranje/terra..oftewel..jullie zullen hem in Nederland zeker zien!
Morgen nog een relaxed dagje..ik vroeg vorige week of ik misschien Zondag vrij mocht hebben..no problemo! Werd meteen in de computer gezet..en dus gaan we morgen gezellig wandelen..ik wil ze natuurlijk wel laten zien waar ik het meerendeel van m'n tijd doorbreng..boven op de berg!

Schuss..Auf Wiedersehen..Pferti..Doei!

• 10 Maart 2007 - 18:16

Mel..:

Hey Kim,
    Wat leuk dat je moeder en oma nu bij je zijn! En ook nog steeds erg leuk om te lezen dat het erg goed met je gaat! Binnenkort Brief van mij!! En tot de volgende tekst! Kuss!! En knuffel!

• 10 Maart 2007 - 18:17

Astrid:

Yeeeeh, de eerste. Veel plezier met je moeder en oma. Jammer dat de sneeuw niet je van het is, maar je verhalen zijn niet minder enthousiast. Bedankt voor je kaart, er komt er weer één jou kant op.
    Liefs Astrid.

• 10 Maart 2007 - 18:17

Astrid:

Helaas toch niet de eerste.

• 11 Maart 2007 - 15:15

Anstrea:

Hoi Kim,

Ik vind het een genot om te lezen dat je het nog steeds naar je zin heb.
    Leuk dat je mams en oma er zijn.
    Doe ze de groeten van mij.
    Ik heb vandaag de hele middag buiten gezeten het was werkelijk 20 graden hier en dat op 11 maart bizar he?

Groeten en een kus van Ansje

• 12 Maart 2007 - 22:53

Miranda:

hellowie kim...ik heb een tijdje niet gelezen en JE BENT NOG STEEDS helemaal blij...wat leuk.
    Ik ook hoor, ik moet nog anderhalve maand met mijn bolle tummy.
    Doe je mams de groeten en breek zelf niks!!
    XXxxXX

• 13 Maart 2007 - 21:58

Mama:

ff een reactie van mama! Het was er erg mooi,zon en op de berg genoeg sneeuw om te skieen. Maar wij gingen de panorama-wandelgenussroute lopen,Heerlijk in de zon gelegen en de toestand van de wereld doorgenomen, in ons luxe hotel van de sauna genoten, het was een leuke minivakantie, en kim, die straalt,erg leuk om haar met de kids bezig zien te zijn,en haar duits klinkt erg goed!

• 13 Maart 2007 - 22:05

Lian:

Hé Kim,

Ik dacht, ...even kijken of er nog nieuws is aan het Serfause front. En jawel, weer een heel verhaal. LEUK! Als ik het lees, heb ik weer een beetje het Serfaus gevoel. Je hebt weer een super zonnig weekje op dit moment. Je moeder en je oma treffen het, hopelijk kan jij wat daagjes vrij regelen. Geniet ervan en tot het volgende verhaal!
    liefs Lian

• 14 Maart 2007 - 21:01

Sanja:

Hi Kimmie,

eindelijk tijd om je mail te lezen .. wees gerust: je verjaardag wordt niet vergeten! Houd de brievenbus in de gaten. Ik verwacht een foto van jou met het kado. Kado mag 19/03 niet afgezet!! Al nieuwschierig?? Liefs, San

• 17 Maart 2007 - 09:46

Oma:

lieve kim.wij hebben genoten,ook de apre-ski viel wel mee.gefeliciteerd met je verjaardag,en een heel fijne dag met je vrienden.de kaart zal wel te laat komen,ik doe hem nu op de bus groetjes oma